Spring naar content

Ongeval in en rondom jouw huis

De meest voorkomende ongevallen in en rondom jouw huis zijn vaak het gevolg van alledaagse situaties en activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan valpartijen door natte, gladde of ongelijke vloeren. Of aan op- en afstapjes en het onjuist gebruik van trappen en ladders. Een enkele keer wordt een valpartij veroorzaakt door een constructiefout van de woning. Zoals bij het afbreken van de balkonafscheiding.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Bel, app of stuur mij gerust een e-mail met je vraag of voor meer informatie. Het eerste adviesgesprek (maximaal 15 minuten) is altijd gratis.

Letselsmid staat voor

  • Informeel contact
  • Eerlijkheid
  • Duidelijke taal

De Letselsmid aanpak

Is informeel, want we spreken elkaar aan met je en jij. Moeilijke woorden worden altijd uitgelegd, maar liever gebruik ik die helemaal niet. Daarbij ben ik rechtdoorzee, krijg je van mij geen valse beloften en natuurlijk altijd de maximale inzet.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik Letselsmid nodig?

Als je buiten je schuld om betrokken geweest bent bij een ongeval en je daarbij gewond bent geraakt. Twijfel je of jouw ongeval wel of niet ‘buiten je schuld’ valt? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Hoe lang duurt het traject van het vaststellen van de letselschadevergoeding?

Zodra jij hersteld bent of als verder herstellen medisch niet meer mogelijk is kan jouw letselschade worden afgewikkeld met de verzekeraar. Sommige mensen genezen heel snel van hun verwondingen en andere hebben meer tijd nodig. Daarom kan vooraf niet worden ingeschat wanneer je letselschade afgewikkeld kan worden. In het begin van het traject vraag ik altijd een eerste voorschot op jouw totale schadevergoeding aan, zodat (een deel van) de kosten die je tijdens je herstel maakt al worden gedekt. Als het nodig is vraag ik ook een tweede of derde voorschot aan.

Wanneer krijg ik mijn letselschadevergoeding?

De definitieve schadevergoeding kan pas worden bepaald wanneer je helemaal genezen bent of als verder herstellen medisch niet meer mogelijk is. Daarom vraag ik altijd direct bij de aansprakelijkstelling een eerste voorschot op je totale schadevergoeding. Als het herstel langer duurt vraag ik voor jou ook een tweede of derde voorschot aan.

Wat zijn de kosten van Letselsmid?

Het eerste adviesgesprek (max. 15 minuten) is altijd gratis. De kosten van Letselsmid worden in principe betaald door de aansprakelijke partij, vaak de verzekeraar van de veroorzaker of de verantwoordelijke van je ongeval. Soms krijg je maar een gedeelte van je schade vergoed, omdat er sprake is van een ‘percentage eigen schuld’. Bijvoorbeeld wanneer je bij een auto-ongeval je gordel niet droeg. Dit kan van invloed zijn op de vergoeding van mijn kosten door de verzekeraar. Is dit op jouw letselschade van toepassing, dan bespreek ik dit vooraf met jou zodat er voor jou geen verrassingen zijn.