Spring naar content

Over Letselsmid

Jouw letselschade
is mijn zorg

Tijdens mijn carrière groeide mijn besef dat goede juridische hulp een slachtoffer ook ontzorgt. Zowel in de discussie over de aansprakelijkheid als bij het vaststellen van de letselschade. Maar ook door mee te denken bij het zoeken van een passende oplossing op het moment dat het huishouden, werken of paardrijden niet meer vanzelfsprekend is.

 

Steeds meer voelde ik dat ik hier meer mee wilde doen. In 2022 hakte ik de knoop door om voor mijzelf te beginnen en richtte ik Letselsmid op.

 

Met Letselsmid focus ik mij op slachtoffers van een ongeval die hierbij letselschade hebben opgelopen. Een speciale interesse heb ik in ongevallen waarbij paarden(mensen) bij betrokken zijn. Dit kunnen particulieren zijn of professionals die tegen heel specifieke vragen en problemen aanlopen. Voor mij een mooie combinatie van werk en hobby.

Zo is het begonnen

Tijdens mijn studie rechten liep ik stage op de afdeling letselschade bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Daar leerde ik hoe belangrijk het is dat slachtoffers na een ongeval naast medische hulp ook goede juridische hulp krijgen.

Huomenta

Het paardenvirus

Mijn eerste paardrijles kreeg ik voor mijn 22-ste verjaardag van mijn toenmalige vriend en inmiddels mijn man. Direct was ik besmet met het paardenvirus. Na de geboorte van onze eerste zoon ben ik minder fanatiek gaan rijden en ik rijd nu nog maar twee á drie keer per week.

 

Sinds een paar jaar staan mijn paarden (Huomenta en Dieke) bij ons aan huis. Ieder jaar veranderen we iets aan de ruime paddock (500 m2) of aan het weiland (3000 m2) om het voor hun nog beter te maken.

Jarenlange ervaring

In 2013 ben ik begonnen op de afdeling Licht Letsel bij een verzekeraar. Na 10 maanden stroomde ik door naar de afdeling Middelzwaar tot zwaar letsel. Op deze afdeling behandelde ik letselschadedossier als gevolg van een ongeval in het verkeer, op het werk of door de interactie van een paard.

 

Na bijna 10 jaar bij een verzekeraar te hebben gewerkt stapte ik begin 2020 over naar een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade, omdat ik het rechtstreekse contact met een slachtoffer miste.

Kwalificaties

Na afronding van de studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden heb ik mij verder ontwikkeld door op letselschade gerichte cursussen te volgen. Ook heb ik veel praktijkervaring opgedaan.

 

In februari 2023 heb ik de opleiding tot NIVRE-expert Personenschade (cum laude) afgerond. Hiermee heb ik mijn ervaring bevestigd met een diploma en vanaf mei 2023 mag ik ook de titel NIVRE Register-Expert gebruiken.