Spring naar content

Letselschade na een trap van een paard

Het overkwam Kim toen zij met haar paard, Lion, voor het eerst deelnam aan een dressuurwedstrijd. Kim was net aangekomen bij het wedstrijdterrein en wilde Lion uit de trailer halen toen ze zag dat het paard van een andere wedstrijdruiter schrok en er vandoor ging. Kim twijfelde geen moment en ging samen met andere aanwezigen naar de rijbak om het geschrokken paard tot bedaren te brengen. Kim stond in de rijbaan met haar rug tegen de omheining aan toen ze het paard in volle galop op zich af zag komen. Kim spreidde haar armen en probeerde het paard te laten stoppen. Helaas was het paard zo geschrokken dat het niet wilde stoppen en over de omheining heen sprong. Bij de sprong trapte het paard tegen de rechterhand van Kim aan.

Letselschade

Kim voelde direct heel veel pijn aan haar rechterhand en tijdens haar dressuurproef verergerde de pijn alleen maar. Thuisgekomen ging Kim naar de huisarts en werd haar verteld dat haar rechterpols zwaar gekneusd was. Kim is rechtshandig en kon door de kneuzing haar kinderen niet meer aankleden, niet meer koken, niet meer voor Lion zorgen en ook niet meer werken.

 

Gelukkig kon de man van Kim samen met haar schoonouders de zorg voor de kinderen en het huishouden overnemen. De eigenaresse van de pensionstal waar Lion stond nam de verzorging en training van Lion over, maar dit bracht uiteraard wel extra kosten met zich mee. Het loon van Kim werd gelukkig volledig doorbetaald door haar werkgever.

 

    Kim en Lion hebben samen nog vele mooie momenten samen mogen beleven, waaronder een prachtige fotoshoot.

 

Wat heb ik voor Kim gedaan?

Voor Kim heb ik de eigenaresse van het geschrokken paard aansprakelijk gesteld. Diens verzekeraar erkende zonder discussie de aansprakelijkheid waardoor Kim al snel wist dat haar schade volledig vergoed zou worden door de verzekeraar.

Ik hield de verzekeraar op de hoogte van het herstel bij Kim en toen de pols helemaal genezen was heb ik de letselschade van Kim berekend. Natuurlijk heb ik ook de extra kosten voor de verzorging en training van Lion hierin meegenomen.

Mijn berekening van de letselschade van Kim heb ik samen met een uitgebreide uitleg van de berekening naar de verzekeraar toegestuurd. Die was het eens met mijn berekening en Kim ontving van de verzekeraar een volledige vergoeding van haar letselschade.

 

 

 

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Bel, app of stuur mij gerust een e-mail met je vraag of voor meer informatie. Het eerste adviesgesprek (maximaal 15 minuten) is altijd gratis.

Deel dit artikel