Spring naar content
AansprakelijkheidBeet van een dierLetselschadeOngeval in en rondom jouw huisOngeval in het verkeerOngeval met een paardOngeval op het werkStudievertraging

Zittenblijven of extra hulp?

 

Marieke was als fietser aangereden door een automobilist die haar ‘over het hoofd’ had gezien. Marieke was na het ongeval door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en aldaar is zij geopereerd. Ook heeft zij een week in het ziekenhuis gelegen. Toen Marieke weer thuis kwam kon zij door haar verwondingen niet naar school. Later kon Marieke gelukkig wel weer naar school maar had zij zoveel achterstand opgelopen dat er gesproken werd om het schooljaar maar als verloren te beschouwen. Met andere woorden: zittenblijven. Marieke wil absoluut niet blijven zitten want in haar huidige klas zitten ook haar vriendinnen.

Wat heb ik voor Marieke gedaan?

In overleg met Marieke en haar ouders heb ik de verzekeraar van de automobilist gebeld en het probleem en de wens van Marieke uitgelegd. De verzekeraar was bereid om mee te denken in een oplossing en uiteindelijk is op kosten van de verzekeraar een onderwijsexpert ingeschakeld. Deze onafhankelijke expert is gespecialiseerd in het helpen van studenten die gewond zijn geraakt bij een ongeval met als doel om studievertraging te voorkomen. Deze expert onderhoudt ook de contacten met de school van Marieke. Door deze expert kon Marieke meedoen met bijlessen en kreeg zij een extra mogelijkheid om toetsen te maken. Marieke heeft heel hard gewerkt en daardoor kan zij gelukkig door naar het volgend studiejaar samen met haar vriendinnen.

 

Wat doe ik nu voor Marieke?

Marieke heeft nu bijna geen last meer van haar verwondingen, maar het kan zijn dat Marieke in de toekomst wel weer last gaat krijgen. Daarom ben ik bij de medisch specialisten die Marieke hebben behandeld de medische informatie aan het opvragen. Als ik alle benodigde medische informatie heb ontvangen leg ik deze voor aan mijn medisch adviseur. Zij kan mij en Marieke vertellen wat de risico’s zijn voor de toekomst. Pas als dit duidelijk is kan de letselschadezaak van Marieke worden afgewikkeld.

 

** De naam van Marieke is gefingeerd vanwege haar jonge leeftijd en omdat haar letselschadezaak nog loopt.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Bel, app of stuur mij gerust een e-mail met je vraag of voor meer informatie. Het eerste adviesgesprek (maximaal 15 minuten) is altijd gratis.

Deel dit artikel