Spring naar content
AansprakelijkheidBeet van een dierLetselschadeOngeval in en rondom jouw huisOngeval in het verkeerOngeval met een paardOngeval op het werkStudievertraging

Wie vergoedt jouw letselschade als je niet weet wie de tegenpartij is?

Thijs reed in zijn auto over een gelijkwaardige kruising toen hij plotseling van links werd aangereden. De tegenpartij verleende Thijs ten onrechte geen voorrang en reed met zijn auto in de zijkant van de auto van Thijs. Maar terwijl Thijs nog aan het bijkomen was van de schrik reed de tegenpartij weg. Gelukkig hadden getuigen het ongeval zien gebeuren en hebben zij de politie gebeld. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan, maar de tegenpartij werd niet gevonden.

Wie vergoedt de schade?

Thijs kwam bij mij met de vraag wie zijn schade gaat vergoeden nu de tegenpartij onbekend is gebleven. Thijs had naast autoschade ook letselschade, want de dag na het ongeval kreeg hij last van de spieren in zijn nek en schouders. Zijn huisarts adviseerde Thijs om zich te laten behandelen door een fysiotherapeut, maar de zorgverzekering van Thijs vergoedt geen fysiotherapiebehandelingen.

 

 

Wat heb ik voor Thijs gedaan?

Het politierapport heb ik opgevraagd en de getuigen heb ik aangeschreven met het verzoek om een getuigenverklaring in te vullen. Gelukkig wilde de getuigen helpen en kreeg ik snel de ingevulde en ondertekende verklaringen terug. Met deze getuigenverklaringen en het politierapport heb ik de schade van Thijs gemeld bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Zij vergoeden de auto- en letselschade van slachtoffers als een tegenpartij onbekend is gebleven of niet verzekerd was ten tijde van een ongeval.

 

Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft Thijs het ‘recht op schadevergoeding verleend’ en direct de autoschade van Thijs vergoed. Helaas is Thijs nog niet hersteld van zijn verwondingen en daarom kan zijn letselschade nog niet afgewikkeld worden. Aan het Waarborgfonds Motorverkeer heb ik gevraagd om Thijs wel alvast een voorschot op zijn totale letselschadevergoeding te geven zodat Thijs wel de facturen van de fysiotherapeut kan betalen.

 

Wat doe ik nu voor Thijs?

Gelukkig helpen de fysiotherapiebehandelingen waardoor de pijn in de nek en schouders bij Thijs afnemen. Als Thijs helemaal hersteld is dan kan zijn letselschade afgewikkeld worden. Tot die tijd houd ik voor Thijs zijn schade bij en als een voorschot op is dan vraag ik tijdig een nieuw voorschot aan bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Op deze manier hoeft Thijs niets voor te financieren.

 

** De naam van Thijs is gefingeerd, omdat zijn letselschadezaak nog loopt.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Bel, app of stuur mij gerust een e-mail met je vraag of voor meer informatie. Het eerste adviesgesprek (maximaal 15 minuten) is altijd gratis.

Deel dit artikel